Inspiratie

Beelden zeggen meer dan woorden. Daarom een set video’s die een beeld geven van het Krugerpark. Bekijk ook het Krugerparkgids YouTube kanaal.

Luipaard springt uit boom

Na ’s ochtends weinig dieren te hebben gezien kwam ik rond het middaguur aanrijden bij een boom langs de S49 waar een luipaard in lag. Dat was natuurlijk prachtig en het werd nog mooier. Net nadat ik er was, ging het luipaard in de boom staan, liep een dikke tak af en sprong naar beneden. Dan is het afwachten of hij weer tevoorschijn komt uit het hoge gras. En inderdaad, hij liep een stuk langs de gravelweg totdat hij in het struikgewas verdween. De video is geschoten met een op de auto gemonteerde action cam. Omdat er daarmee niet ingezoomd kan worden, zie je de ‘werkelijke’ afstand tussen de auto en het luipaard.

Buffels op de weg

Verder op de H9 zag ik buffels oversteken. Ik reed ernaar toe. En binnen de kortste keren was ik omgeven door buffels. Grote en kleine, mannetjes en vrouwtjes. Het waren er honderden. Ze namen alle tijd om de weg over te steken en trokken zich niets aan van de auto’s die zich soms een weg door de kudde baanden. Ik reed pas verder toen er weer wat ruimte op de weg was. De video is geschoten met een op de auto gemonteerde action cam. Omdat er daarmee niet ingezoomd kan worden, zie je de ‘werkelijke’ afstand tussen de auto en de buffels.

Wevers bouwen hun nest

Vanuit de schuilhut bij Lake Panic kun je vaak allerlei vogels zien. Deze keer was helemaal bijzonder. Een grote groep wevers was bezig nesten in de bomen te bouwen. Ze vlogen af en aan met rietsprietjes waarmee ze hun nesten vlochten. Het was een gekwetter van jewelste.

Impressie van een safaritocht

Ik neem je mee over een deel van de hoofdweg door het Krugerpark. Een aardig stukje rijden, maar de afdraaisnelheid van de video is gelukkig flink sneller dan in werkelijkheid gereden is. De savanne is dor en droog, maar wat groener als er water in de buurt is. Onderweg kom ik verschillende dieren tegen: zilverreiger, lepelaar, impala, giraf, luipaard, visarend, steenbok, wrattenzwijn, olifant, struisvogel, eksterklauwier, buffel, zebra, kudu, en gnoe. De video is geschoten met een op de auto gemonteerde action cam. De dieren zijn meestal niet in het bereik van de camera. Daarom zijn er foto’s met de verschillende dieren tussengevoegd.

Parende leeuwen

Ik kwam aanrijden vanaf Tshanga Lookout richting de H1-6. Er stond een auto stil en ik ging  er natuurlijk naast staan. Een leeuw en een leeuwin lagen tussen de struiken. Die lieten er geen gras over groeien, want in ongeveer een half uur paarden ze drie keer. De video heb ik wel wat korter gemaakt, want tussen het paren door gebeurde er niet zoveel.