Nieuws

Het Krugerpark gaat gebruik maken van cashless betalen

SanParks is vanaf 2021 over aan het gaan naar cashless betalen. Vanaf december 2023 start dat ook in het Krugerpark. Bij de Paul Kruger, Phabeni, Numbi, Malelane, en Crocodile Bridge toegangspoorten en het Skukuza tankstation wordt ermee gestart. De rest van het park zal in de loop van 2024 volgen.

SANparks heeft de website opnieuw ingericht

SanParks, de organisatie die onder andere het Krugerpark beheert, heeft zijn website opnieuw ingericht. Het is even wennen en zoeken, maar relevante zaken zijn nog steeds te vinden. De website van het Krugerpark kun je onder deze link vinden.

Stropen van neushoorns

Stropen van neushoorns is een probleem in het Krugerpark. Hun hoorns brengen vanwege vermeende medicinale werking in Azië veel geld op. Er wordt dan ook gepatrouilleerd om stropers te arresteren. En bij arrestatie zijn de straffen niet mis. Recent is er zelfs een ranger van het Krugerpark zelf veroordeeld tot tien jaar cel. De hoorns worden in het Krugerpark wel afgezaagd om stroperij te voorkomen. De beste kans om steeds schuwer wordende neushoorns te zien heb je in het gebied met zijwegen langs de H3 tussen Malelane en Afsaal.

Zwart geblakerde velden na branden

In de droge winter worden er gecontroleerde branden in het Krugerpark uitgevoerd. Hiermee worden natuurlijke branden nagebootst. Tijdens mijn safari in september 2023 bleek dat deze branden wel in erg veel delen van het park gewoed hebben. Bij navraag bevestigden rangers me dit. In 2022 was er te weinig budget voor alle noodzakelijke gecontroleerde branden, en dat is in 2023 ingehaald. En op tenminste twee plaatsen was de controle over de brand verloren. Met als gevolg dat je momenteel op veel plaatsen door een zwart geblakerd Krugerpark rijdt.

Alleen de S79 nog afgesloten

In februari 2023 zijn er grote overstromingen geweest in het zuidelijke Krugerpark. Veel wegen waren toen onbegaanbaar. Momenteel is alleen nog de S79 (korte verbinding langs de Sabie rivier parallel aan de H4-1) vanwege herstelwerkzaamheden niet berijdbaar. Op een paar plaatsen zijn ook delen van de H4-1 (hoofdweg tussen Skukuza en Lower Sabie restcamps) tijdens de overstroming weg geslagen. De weg is daar nog niet hersteld, maar je wordt via een korte tijdelijke weg langs de weg geslagen delen van de H4-1 geleid.