Over Krugerparkgids

Ik ben Egon Berendsen, je Krugerparkgids. Ik geniet ervan je over het Krugerpark te vertellen en je ter plaatse al dit moois te laten zien. 

Vanaf 2010 bezoek ik vrijwel jaarlijks in verschillende jaargetijden het Krugerpark in Zuid-Afrika. Bijna alle publiek toegankelijke wegen in het park heb ik bereden en in alle hoofdrestcamps heb ik gelogeerd. Ik ken de mooie plekken, waardeer de grote vogeldiversiteit in het park en weet waar kans is de wat minder voorkomende dieren te ontwaren. Op basis van mijn ervaringen heb ik het boek Op safari door het Krugerpark geschreven. Maar ook voor mij is wat ik op mijn Krugersafari’s zie toch iedere keer weer een verrassing.

Op mijn safarireizen heb ik ook de parken Hluhluwe-Imfolozi, Maloti-Drakensbergen, iSimangoliso Wetland en Nationaal Park Tafelberg in Zuid-Afrika, Mantenga in eSwatini (Swaziland) en de Victoria Watervallen in Zimbabwe bezocht. Samen met mijn vrouw ben ik met een 4×4 auto door de meeste wildreservaten in Botswana (onder andere Central Kalahari, Chobe, Moremi) getrokken en ook door de Caprivi Strip in Namibië. We kampeerden in Botswana en Namibië in de wildparken zelf. Anders dan in het Krugerpark staan er daar geen hekken om de primitieve kampen. Tal van dieren kwamen dan ook ‘op bezoek’, tot hyena’s en olifanten aan toe.

In het dagelijks leven ben ik manager en adviseur op het gebied van HRM, organisatieontwikkeling en bedrijfsvoering. Maar ik maak graag tijd om over het Krugerpark te vertellen en mensen op hun safari door het park te begeleiden. Ik hoop dat anderen daardoor net als ik geweldige Krugerparksafari’s zullen beleven.