In het Krugerpark zelf

In het Krugerpark ga je genieten van natuur en dieren en leg je je herinneringen vast. De tips hier helpen je daarvoor ‘klaar’ te zijn.

De wegen in het Krugerpark zijn goed bewegwijzerd met ‘paddenstoelen’. En als je ook gedetailleerde kaarten van het park aanschaft (te koop in de restcampwinkels) en gebruik maakt van een navigatiesysteem, kun je eigenlijk niet verdwalen.

Optimaal genieten van het Krugerpark betekent vroeg uit de veren. ’s Ochtends vroeg (en ook ’s avonds) zijn met name verschillende roofdieren actiever en heb je meer kans ze te zien. Het is dus zinvol je wekker (mobiele telefoon) mee te nemen.

In de restcamps van het Krugerpark kan op borden aangegeven worden welke grotere dieren waar zijn gezien. Door die sightings-borden te bekijken, krijg je een indruk waar welke dieren zich kunnen bevinden.

In restcamps en lodges is verlichting ’s avonds en ’s nachts beperkt. Een goede zaklamp zorgt ervoor dat je ook in het donker je weg kunt vinden.

Nederlandse stekkers passen niet in de Zuid-Afrikaanse stopcontacten. Je hebt een speciale Zuid-Afrikaanse verloopstekker nodig. In de winkels van de restcamps van het Krugerpark zijn ze te koop. En neem ook één of meer stekkerdozen met een aantal contacten mee. Met extra contacten is het makkelijker om je apparatuur, batterijen en accu’s aan te sluiten en op te laden.

Het Krugerpark bevindt zich in een malariagebied. Via huisarts of gezondheidscentrum kunnen anti-malariamedicijnen verkregen worden. Daarnaast is het zinvol om anti-insectenmiddel met Deet te smeren. Ook door ’s avonds lange broeken en shirts met lange mouwen in gedekte kleuren te dragen verminder je de kans door (malaria)muggen gestoken te worden.