Op begeleide safari

Zowel in het Krugerpark als in de privé reservaten kun je begeleid op safari gaan, voor een paar uur of langer.

Bij een begeleide safari leiden rangers je rond en vertellen je onderweg allerlei wetenswaardigheden over de omgeving en de dieren. Bovendien zien rangers toch wel veel meer dan een onervaren safariganger. Een begeleide safari kan dus een verrijking zijn van je verblijf in het Krugerpark.

Bij een begeleide ochtend-, avond- en nachtsafari vanuit een restcamp in het Krugerpark mogen kinderen jonger dan zeven jaar niet mee. En bij een wandelsafari moeten kinderen tenminste dertien jaar zijn. Bovendien moeten 65-plussers bij zo’n wandelsafari een gezondheidsverklaring overleggen. Bij begeleide safari’s vanuit luxe lodges of van buiten het park is de leeftijdsgrens voor kinderen soms zelfs hoger, maar in andere gevallen worden er weer geen leeftijdseisen gesteld. Per lodge en per type safari zijn er verschillen.

Er worden open safari-auto’s gebruikt bij een georganiseerde begeleide safari. Zeker als het dan schemerig of donker is, kan het behoorlijk koud en winderig aanvoelen. Daarom is het verstandig op begeleide safari’s je ’s ochtends warm te kleden en ’s avonds extra kleding mee te nemen die je aantrekt als het kouder wordt, ook in de zomer. Soms zijn er in een safari-auto dekens beschikbaar die je om kunt slaan.

Als Krugerparkgids je begeleidt op safari, wordt er gebruik gemaakt van een ‘gewone’ auto. De begeleiding sluit aan op jouw wensen en behoeften en kent niet de beperkingen van een georganiseerde safari vanuit lodge of restcamp.