Reis ernaartoe

Of je nu op selfdrive of begeleide safari gaat, in restcamps of lodges in het park of er buiten verblijft, de reis ernaartoe is een flinke onderneming.

Nederlandse bezoekers van het Krugerpark beginnen hun reis meestal met een vlucht naar Johannesburg. Dat kan direct vanaf Amsterdam. Je komt dan ’s avonds aan in Johannesburg en moet daar overnachten. Vanaf sommige Europese luchthavens kun je een nachtvlucht nemen. Na aankomst kun je dan meteen door trekken naar het Krugerpark, met een huurauto of een binnenlandse vlucht.

Ga je met de auto van Johannesburg naar het Krugerpark, dan rijd je meestal over de N4 (een tolweg) richting het zuidwesten van het Krugerpark. Daar kun je via de Numbi, Phabeni, Kruger, en Malelane toegangspoorten het park inrijden. Het is ook mogelijk eerst westelijk van het park de Panorama-route te rijden. Daarna kun je via de Orpen en Phalaborwa toegangspoorten het park intrekken. Als je aan de rand van het Krugerpark verblijft, kun je uiteraard daarnaartoe rijden en op safari gaan.

Als je met een binnenlandse vlucht van Johannesburg naar het Krugerpark gaat, dan ligt het meest voor de hand te vliegen naar Skukuza in het Krugerpark zelf of naar Nelspruit (Kruger Mpumalanga International Airport) zo’n 60 km verwijderd van het Krugerpark. Op beide vliegvelden kun je een auto huren.

Aan de zuidwestkant van het Krugerpark zijn ook de nodige privé reservaten met verschillende luxe lodges. Afhankelijk van de mogelijkheden die de lodges je bieden, kun je er zelf naartoe rijden, je laten ophalen vanaf Johannesburg of een vliegveld in de buurt, of je met een privé vliegtuigje naar het privé reservaat laten vliegen. En bij een (volledig) begeleide reis word je opgehaald van het vliegveld in Johannesburg of een van de vliegvelden bij het Krugerpark.